Мой сайт
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Четверг, 10.10.2024, 00:24
    Приветствую Вас Гость | RSS
    Главная | Регистрация | Вход
    Главная » 2014 » Апрель » 5 » Рожа захворювання. Бешиха або рожа, причини, симптоми, лікування, Народне лікування травами
    16:43

    Рожа захворювання. Бешиха або рожа, причини, симптоми, лікування, Народне лікування травами





    Бешиха або рожа, причини, симптоми, лікування

    Як стверджують, назва рожа (інфекційне захворювання) походить відгарного слова «троянда». Подібність визначалося тим, що при бешиховому запаленні особа стає червоним, як ця квітка, а через набряк своєю формою нагадує його пелюстки. При пиці уражається не тільки шкіра, але і весь організм в цілому.

    Бешиха — це насамперед інфекційне захворювання, яке викликається мікроорганізмами (стрептококами). Однак у виникненні рецидивів (повторних проявів хвороби) пики велику роль грає спадкова схильність (особливість імунної відповіді на стрептокок). А пусковим механізмом рецидиву є зниження резистентності (опірності) організму, яке пов’язане з переохолодженням, поганим харчуванням, цукровим діабетом.

    Пика починається раптово, іноді з виражених проявів стрептококової інтоксикації у вигляді блювання, підвищення температури тіла і трохи пізніше — почервоніння шкіри. При більш важкому перебігу на шкірі з’являються крововиливи і бульбашки.

    Улюблена локалізація хвороби пики — шкіра гомілок, стегон, іноді — груди після операції з приводу видалення молочних залоз при раку.

    При захворюванні рожой, якщо висока температура (вище 39 градусів) потрібно приймати жарознижуючі, рекомендується рясне пиття. При появі бульбашок можна накласти пов’язку з розчином антисептика, найчастіше використовується риванол або фурацилин. Останнє лікування повинен призначити лікар.

    Антибіотики допоможуть впоратися з пикою. Починати лікувати пику, так само як і будь-який інший інфекційний недуг, необхідно якомога раніше. При своєчасної допомоги нормалізується температура, проходять головний біль і слабкість.

    Всі стрептококові інфекції — ангіна, стрептодермія (гнійнички на шкірі), носійство стрептокока в ротоглотці, трофічні виразки інфіковані будь-якої локалізації можу спровокувати розвиненіша пики. Крім того, сприятливими факторами розвитку пики є ранки і тріщини на шкірі, грибкові захворювання нігтів, шкірні захворювання — це шляхи проникнення інфекції в організм. Пика може виникнути через погане харчування (кровопостачання) тканин, яке зустрічається при хронічної венозної недостатності в результаті варикозної хвороби вен, тромбофлебіту, хронічній серцевій недостатності. Серйозний фактор ризику розвитку хвороби — цукровий діабет.

    Ускладнення пики можуть бути гнійного характеру — абсцес (скупчення гною в тканинах), флегмона (запалення), сепсис (зараження крові), а також у вигляді порушень мікроциркуляції в ураженій ділянці кінцівки (слоновість).

    Запобігти небажаним наслідкам можна при своєчасному початку антибіотикотерапії (з урахуванням чутливості мікробів до антибіотика), усунення провокуючих факторів (грибкових захворювань і тріщин стоп; ранок та порізів шкіри, особливо при роботі в саду і на городі; цукрового діабету; порушень мікроциркуляції та інших проблем з судинами). Нарешті, уникнути ускладнень допоможе диспансерне спостереження лікаря загальної практики (сімейного лікаря) або інфекціоніста.

    Профілактика пики полягає у своєчасному лікуванні певних захворювань, а також хворому необхідно стежити за здоров’ям шкіри, застосовувати заходи по зміцненню організму і спостерігатися у лікаря.

    За різними даними, рецидиви (повернення хвороби) зустрічаються в 25-35% випадків. Пика може повернутися вже через кілька днів. Але часом хвороба здатна терпляче вичікувати кілька років і тільки потім проявитися з дрімаючого в шкірі вогнища інфекції. Часті рецидиви (більше 3 разів на рік) в 90% випадків виявляються наслідком супутнього захворювання. Дуже часто рожа виникає на фоні:

    — Грибка стопи, цукрового діабету, ожиріння, варикозної хвороби вен, лімфостазу, екземи та ін;

    — Вогнищ хронічної стрептококовоїінфекції (при пиці особи — тонзиліт, отит, синусит, карієс, пародонтит; при пиці кінцівок — тромбофлебіт, трофічні виразки);

    — Хронічних соматичних захворювань, що знижують загальний імунітет (частіше в літньому віці).

    Тому найкращою профілактикою другого і подальших пришестя пики є лікування фонового захворювання. Дуже важливо, після того як гострий період хвороби закінчиться, пройти повне обстеження і виявити супутню патологію. І тільки після цього лікар може скласти індивідуальний план лікування. Боротися з пикою інфекціоніста простіше у співпраці з іншими лікарями: судинними хірургами, дерматологами, мікології, ендокринологами.

    Існує також і медикаментозна профілактика. Для хворих, яких бешиха мучить регулярно, існують спеціальні антибіотики пролонгованої (повільного) дії, що заважають стрептокока розмножуватися в організмі. Ці ліки треба приймати тривалий час — від 1 місяця до року. Але прийняти рішення про необхідність такого лікування може тільки лікар.

    Пика особливо неприємна частими рецидивами. Людина переніс захворювання, вилікувався, а через місяць чи рік воно повертається. Бувають випадки, коли хворий переносить 10-15 загострень на рік. Це говорить про те, що хвороба перейшла в хронічну форму. Для того щоб цього не сталося, а також з метою профілактики, необхідно дотримуватися певних правил:

    — Ті, хто вже переніс бешихове запалення, повинні особливо остерігатися різкої зміни температури та переохолодження;

    - Щоб уникнути рецидивів, гасіть будь-яке вогнище інфекції в організмі, будь то ангіна, карієс або запальні захворювання носоглотки;

    — Щоб не заразитися грибком, ніколи не надягайте чуже взуття, не користуйтеся чужими мочалкою, манікюрними ножицями і щипчиками. У лазні або басейні надягайте гумові тапочки;

    - Намагайтеся не натирати ноги. Якщо у вас з’явилася мозоль, ні в якому разі не обрізайте її бритвою. Щоб позбутися її, щодня робіть содову або мильну ванночку для ніг, після якої обережно тріть мозоль пемзою;

    - Дотримуйтесь правил гігієни: щодня приймайте душ, особливо ретельно мийте ноги. Виділіть окремі рушники для рук і ніг;

    — Загартовуйтеся, більше гуляйте, підвищуйте свій імунітет — їжте фрукти, сирі овочі, приймайте вітаміни.

    Найцікавіші новини Додати свій коментар

    Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворяться у посилання.

    Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворяться у посилання.

    Рекомендуємо також почитати Рекомендуємо також почитати: Трави для лікування хвороб Вхід в систему Лічильники Підпишіться на новини Алфавітний покажчик Лікарські рослини Реклама

    Адміністрація сайту не несе відповідальності за наслідки самолікування.

    Comments closed.



    Источник: elikar.pp.ua
    Просмотров: 455 | Добавил: besoned | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz